Bővül a Szent György Kórház oxigénhálózata az intézmény hotel épületében. A fejlesztés a Hydro Extrusions Hungary Kft. adományának köszönhetően valósulhat meg. A támogatással most hat nagy betegellátó osztálynál meg tudják oldani, hogy legyen oxigén kiállás az ágyaknál, ami segíti a nővérek munkáját, és a betegek gyógyítását.

Jelképesen, egy táblán adta át a Frank Iepema, a Hydro Extrusions Hungary Kft. ügyvezetője és Veres Gábor gyáregység-igazgató Bakos Gábor orvosigazgató-helyettesnek azt az 50.000 eurós támogatást, amely a Szent György Kórház fejlesztéséhez nyújt segítséget.

Az elmúlt időszakban ugyan egy kicsit nehezebb a gazdasági helyzet, viszont a Hydronak továbbra is él a bizalma székesfehérvári üzem iránt, továbbra is befektetéseket hoz ide – mondta Veres Gábor gyáregység-igazgató. „Nagyon sok gépsort fogunk telepíteni idén és az új öntödét is létrehozzuk. Ez az új beruházás is nagyon segít abban, hogy a társadalmi szerepvállalásban ugyanígy részt tudjunk venni, mint ahogy az elmúlt években részt vettünk.”

A gyáregység-igazgató hozzátette, amikor hallották, hogy a kórház olyan fejlesztést tervez, amely a betegszobák felszereltségét javítja, szívesen álltak a kezdeményezés mellé. A 19 millió forintos támogatásnak köszönhetően az egészségügyi intézményben bővítik az oxigén hálózatot, elsőként a Hotel épületben.

További oxigénkiállásokat fogunk építeni – mondta Bakos Gábor orvosigazgató-helyettes. Az eddigi gyakorlat az volt, hogy ha egy betegnek oxigénre volt szüksége, és azon az ágyon éppen nem volt oxigénellátás, akkor oxigénpalackokkal oldottuk meg, vagy pedig a beteget átköltöztettük egy másik betegellátó ágyra vagy másik osztályra. Az orvosigazgató-helyettes hozzátette, a támogatással most hat nagy betegellátó osztálynál meg tudják oldani, hogy legyen oxigén kiállás az ágyaknál, ami segíti a nővérek munkáját, és a betegek gyógyítását.