Idén 15. alakalommal került megrendezésre Kókán a Tóth Ákos ökölvívó emlékverseny. A kétnapos eseményen összesen öt ország versenyzői léptek szorítóba a Berki Krisztián Sportcsarnokban, köztük a Fehérvár Küzdősport SE tehetségei. Turós Arnold tanítványai közül kiemelkedett fia, Turós Levente, aki a juniorok között megnyerte saját súlycsoportja küzdelmeit, míg az U22-es Major Milán bronzérmet szerzett a rangos nemzetközi viadalon.

Városunkat és klubunkat Turós Levente és Major Milán képviselte. Görögország, Lengyelország, Svédország, Írország és Magyarország válogatott versenyzői küzdöttek egymással a helyezésekért és az érmekért. Egy profi gálát felülmúló látványosság és nagyon magas színvonalú mérkőzések jellemezték ezt a megmérettetést, ahol versenyzőink remekül helytálltak.

Turós Levente Junior 63 kg-ban az első napon meggyőző bunyóval legyőzte görög, a második napon pedig svéd ellenfelét, így ő állhatott fel a dobogó tetejére. Arra külön büszkék lehetünk, hogy a két napi összteljesítménye alapján Levi kapta a legjobb magyar versenyzőnek járó különdíjat!

Major Milán U22-ben a 63,5 kg-os súlycsoport küzdelmei során az első nap megosztott pontozással kapott ki a világbajnoki bronzérmes ír versenyzőtől, de a második napon a bronzmeccsen legyőzött egy hazai ellenfelet így a 3. helyen végzett. – tájékoztatott a Fehérvár Küzdősport SE szakmai munkájának irányítója, Turós Arnold vezetőedző.