A törökországi Kocaeli delegációját köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester Székesfehérváron. A város önkormányzatának mintegy 50 fős delegációja több napot tölt Magyarországon, ennek keretében látogattak a török vendégek szombaton Fehérvárra. A látogatás célja a partnervárosi kapcsolat építése volt.

Kocaeli kétmillió lakosú agglomerációs központ Törökországban. A város és Székesfehérvár kapcsolata 2007 novemberére nyúlik vissza, ekkor egy szándéknyilatkozat született a partnervárosi együttműködésről. Kocaeli önkormányzatának mintegy 50 fős delegációja ezúttal többnapos látogatásra érkezett Magyarországra Mustafa Soydabaş főpolgármester-helyettes vezetésével. A küldöttség tagjai szombaton délelőtt jöttek Székesfehérvárra azzal a szándékkal, hogy szorosabbra fűzzék a két város közötti partnervárosi kapcsolatot.

Kocaeli polg fogad2

A vendégeket dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Mészáros Attila és Lehrner Zsolt alpolgármesterek köszöntötték Székesfehérváron. A küldöttség a Szent István tér, majd a Városház tér megtekintése után érkezett a Városháza Dísztermébe, ahol dr. Cser-Palkovics András beszélt az egykori koronázóváros történelmi múltjáról és jelenéről, a gazdaságban, az iparban és az oktatásban betöltött szerepéről. Hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár számára nagyon fontosak a nemzetközi kapcsolatok, így a mostani látogatás is, ami jó kiindulópontja lehet a későbbi kulturális, gazdasági együttműködés lehetőségének.

Mustafa Soydabaş főpolgármester-helyettes tolmácsolta Tahir Büyükakın főpolgármester üdvözletét, és köszönetét fejezte ki a magyar vendéglátók melegszívű, barátságos fogadtatásért.

A török vendégek városnézéssel folytatták a további programjukat szombaton Székesfehérváron.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)