Meglehetősen sokan kérdezték a különböző fórumokon az elmúlt időszakban, hogy mitől multifunkcionális csarnok az Alba Aréna, sőt, akadtak bőven olyanok is, akik „jól értesülten” előre leszögezték, hogy ebbe az új létesítménybe a jégkorongosokon kívül ugyan más be sem teheti majd a lábát, mert ez bizony csak jégcsarnokként funkcionál majd. Nos, az ő pontosabb tájékoztatásukat is segítve örömmel jelentjük, hogy a fotók tanúsága és személyes tapasztalatunk alapján az Aréna valóban multifunkciós, kiválóan alkalmas például kosárlabda mérkőzések lebonyolítására. Ezt ma az Arconic-Alba Fehérvár játékosai ki is próbálhatták.

A csarnok illetékesei természetesen már korábban is elvégezték a különböző funkciók tesztelését, ám a legjobb, amikor a fő használók, a sportolók teszik meg ezt, ezért a jégfelületre kosárlabdára alkalmas játékteret varázsoltak, majd meghívták egy próbaedzésre az Albás fiúkat, akik örömmel vették az invitálást.

AlbaArena kosar3

Az első kosarat a mester, Alejandro Zubillaga dobta az Arénában, aztán minden játékos számos alkalommal megtett ezt, miután a katalán mester dobótréninget vezényelt nekik.

A tesztelők láthatóan és hallhatóan elégedettek voltak a tapasztaltakkal, és kijelentették, hogy remélhetőleg a kiemeltebb mérkőzéseiket, első sorban nemzetközi kupameccseiket ebben az impozáns, 6000 fő befogadására alkalmas létesítményben játszhatják a jövőben.

Itt is megjegyezzük: az Alba Aréna megnyitójára április 19-én kerül sor egy Magyarország-Norvégia válogatott jégkorong mérkőzéssel, majd másnap újra összecsap egymással a két nemzeti egylet. Erre a két nyitónapra már nem lehet jegyet kapni, gyakorlatilag egy nap alatt elfogyott a 6000 belépő.

Alba Arena kesz1

A hokis napok után rangos műkorcsolya viadal helyszíne lesz az Aréna, sőt, közben lehetőség közönségkorcsolyára is adódik majd lehetőség! Egyelőre még nincs hivatalos bejelentés erről, de várhatóan májusban már koncert, majd egy – korábban már kommunikált – nagyszabású színházi előadás is lesz az Alba Arénában.