Ahogy az első meccsen néhány napja Szombathelyen a Falco, úgy ma a második összecsapáson az Arconic-Alba Fehérvár tudott nyerni a férfi kosárlabda NB I döntőjében nagy hátrányból fordítva, mégpedig igazi thrilleres zárással, 81-80-ra.

Szinte hihetetlen, de 22 ponttal vezetett a címvédő félidőben, ám az Alba a közönség hatalmas bíztatása mellett repesztett egy 18-0-ás (!!) „dózerolást”, majd egyenlített, s át is vette a vezetést. A véghajrá hatalmas feszültséget és küzdelmet hozott, amiből a hazaiak jöttek ki szerencsésebben, így megérdemelten egyenlítettek 1-1-re az egyik csapat harmadik győzelméig tartó sorozatban.

Ritkán látni ekkora meccset magyar szinten. Az utolsó perchez érkezve 5 ponttal ment az Alba Ford triplájának köszönhetően, ám egy trojkával válaszoltak a vendégek, így újra nagyon szoros volt az eredmény. Ekkor egy szabálytalanság után Ford kettőt dobhatott, de csak az egyik büntetőt értékesítette. Naná, hogy egy újabb triplával jött a Falco egyenlítése! Időkérést követően aztán Pongó vállalta magára a befejezést, betört és bedobta, 3 másodperccel a végső dudaszó előtt újra kettővel ment a fehérvári egylet! Nem volt azonban vége!!

Az utolsó pillanatban, egyetlen tizedmásodperccel a befejezés előtt (!!!) ráfújtak egy szabálytalanságot Vojvodára, így kettőt dobhatott végszóra a Falco. Hihetetlen! De! Cowels csak az elsőt dobta be, így nem jött hosszabbítás, az Alba nyert, összességében megérdemelten. Ma komoly erőt és tartást mutatott Alejandro Zubillaga team-je, amely jelezte: nagyot kell küzdenie vele a Falcónak, ha meg akarja tartani bajnoki címét.

A következő meccsre kedden (május 23.) 18.00 órakor az Aréna Savariában kerül sor Szombathelyen. Vajon változik a forgatókönyv, vagy újra két külön meccs lesz egy találkozón belül, nagy fordítással?