Hétfőn délután ünnepélyes keretek között adták át az Alba Regia Tanulmányi Ösztöndíjakat a Városháza Dísztermében. Ebben a félévben összesen 55 diák tanulmányát támogatja Székesfehérvár Önkormányzata. A fiatalokat dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a rendezvényen.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évről-évre támogatja a székesfehérvári diákokat tanulmányaik folytatásában. Ennek egyik példája az Alba Regia Tanulmányi Ösztöndíj, amelyet az Önkormányzat Közgyűlése alapított meghatározott székesfehérvári középiskolák tanulói és székesfehérvári képzési helyszínnel rendelkező felsőfokú oktatási intézmények hallgatói számára. A 2023/2024. tanév 2. félévében Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra és az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjra lehetett pályázatot benyújtani.

AlbaRegia osztondij24 2

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében elmondta, hogy – a szombati ballagás után, ahol több mint 1200 diákot köszöntöttek a Városház téren – a mai nap is egy szép alkalom. Mint fogalmazott, a diákok nem mindig érzik, hogy mennyi szeretetet okoznak a környezetüknek teljesítményükkel. „Mi abban bízunk és hiszünk, hogy az olyan programokkal, mint az Alba Regia Ösztöndíj, segíthetünk abban, hogy a fiatal azt érezzek: nincsenek egyedül.” – fogalmazott a polgármester, aki az ösztöndíjprogramot abban a vonatkozásban is fontosnak tartja, hogy ezáltal példaképeket állíthatnak a többi fiatal elé. A városvezető arról is beszélt, hogy a diákoknak fontos néha megállni a hosszú úton, és tudni kell örülni, gratulálni maguknak az eddig elért eredményekhez. Zárásként hozzátette: bízik benne, hogy hosszútávon tudják majd működtetni az ösztöndíjprogramot, hozzájárulva ezzel a fiatalok teljesítményének elismeréséhez.

AlbaRegia osztondij24 3

A 2023/2024-es tanév 2. félévében összesen 55 nyertes pályázat eredményeként ennyi fiatal részesül az ösztöndíjban. Ez a középiskolások számára 50 000 forint, az egyetemi hallgatók esetében 100 000 forint, a hallgatói tanács tagjai tekintetében pedig 40 000 forint összegű támogatást jelent.

Az ösztöndíjakat dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Fűrész István, az Ösztöndíj Munkacsoport vezetője adták át a diákoknak. A rendezvényen a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum zeneművészet tanszakának zenészei működtek közre, Stevie Wonder, Charlie és Wild Cherry számokkal.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)