Újabb szoros, hazai sikert hozó mérkőzéssel folytatódott az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság döntője: ezúttal az Arconic-Alba Fehérvár nyert 72-69-re a Falco ellen, így jöhet a vasárnapi, mindent eldöntő ötödik összecsapás, Szombathelyen.

A koreográfia a legutóbbi két meccséhez hasonlított, szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, igaz, az Albának volt már 10 pontnyi előnye, de ez a két alakulat párharcait figyelve nem túl jelentős. Most sem volt, a véghajrára nagyon visszajött a meccsbe a címvédő Falco, alig 20 másodperccel a vége előtt támadhatott is a vezetésért, de hibázott. A hazaiak részéről ekkor Vojvoda dobhatott kétszer a vonalról, s ha mindkettőt bedobja, eldőlt volna minden, de csak az egyik ment be! 5 másodperc volt vissza ekkor, a vendégek mestere, Konakov időt kért, majd a hosszabbításért jöhetett csapata. Perl dobott, de nem ment be, ezzel az Alba újabb infarktusos győzelmet aratott és jöhet az ötödik, mindenképpen utolsó derbi vasárnap 20.00 órakor az Aréna Savariában! Aki nyer, az a bajnok.

Összességében nagyon sok hibával játszottak a csapatok, a nagy tét és a fáradtság okán ez nem nagy csoda. Az Albának a telt háznyi közönség plusz energiákat adott, ez, valamint a játékosok rendkívüli akarata eredményezte az életben maradást jelentő sikert.

Az Alba oldalán Vojvoda volt most is a vezér a maga 21 pontjával és lendületes játékával. Mellette Philmore 12, Pongó és Somogyi 11-11 egységgel járult hozzá a fontos győzelemhez.