Véget ért már az NB I-es férfi kosárlabda és az Extraligás férfiröplabda bajnokság is, most a vezetőké, a keretek megerősítéséé, illetve egyben tartásáé a főszerep, illetve az arra jogosultak tekintetében a nemzetközi szereplések előkészítéséé. Így van ez örömteli módon az Alba kosarasainál, illetve a MÁV Előre SC-Foxconn röplabdásainál is, mivel ősztől ők is indulnak a nemzetközi porondon.

Az Arconic-Alba Fehérvár esetében egyelőre még nem tudni, hogy a BL-ben vagy a FIBA Európa Kupában tud majd indulni, de mind a két verzióra készül a menedzsment: a csarnokot, a körülményeket és a csapat keretét is „Európa-kompatibilis” állapotba szeretnék hozni őszig.

A kulcsjátékosok közül még Pongó Marcell és Somogyi Ádám, valamit a légióskontingens van „lógóban”, szerződés nélkül, de jó esély mutatkozik arra, hogy a csapat jórészt egyben maradjon. Mindenképpen egy olyan állományt szeretnének a vezetők összehozni, hogy a gárda bírja majd a kettős terhelést, s a nemzetközi szereplés ne menjen a bajnoki szereplés rovására.

A MÁV Előre röpisei ahogy az Extraligában is voltak, a nemzetközi színtéren is abszolút újoncok. A fehérvári egylet indul a MEVZA-ban és a CEV-kupában is. Ezzel a szakmai vezetés szerint mentálisan és fizikálisan is nagyot tudnak előre lépni játékosaik. A keret itt szinte biztosan egyben marad, sőt, további erősítés is várható.

Várhatóan hamarosan jönnek a konkrétumok mindkét klub részéről.