A hazai pályán aratott szerdai 105-73-as kiütés után ma idegenben sem kímélte (90-66) a Körmendet az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata az NB I elődöntő-sorozatának második találkozóján, így egy győzelemnyire került a döntőhöz! Ezt a győzelmet május 9-én, kedden 18.00 órakor hazai környezetben a Gáz utcai csarnokban szerezheti meg.

A mai összecsapáson a várt nagy küzdelem elmaradt, nem tudott ezúttal sem felnőni az Alba mellé a vasi gárda. Alejandro Zubillaga mesterrel a kispadon ezzel már 13 mérkőzés óta tart az Alba bajnoki győzelemsorozata!

A meccsen – az idén sokadszor – a 22 pontos Vojvoda volt a vezér, de a 19 pontot termelő Philmore, valamint az egyaránt 15-15 egységig jutó Somogyi Ádám és Diong is soklat tett a közösbe. Az is belefért, hogy a két légiós, Ford (5) és DeCosey (6), valamint Pongó Marcell (5) most kissé visszafogottabb volt a pontgyártásban, mint általában szokott. Ugyanakkor csapatszinten remek volt a védekezés, amiben nekik nagy szerepük volt.

Jöhet a keddi meccs, ahol le is zárhatja a párharcot az Alba, éppen úgy, mint a címvédő Falco, amely a ZTE ellen vezet ugyancsak 2-0-ra.