Kedden Sopronban lesz jelenése a női kosárlabda bajnokság második vonalának fináléjában a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (DKKA) csapatának, majd pénteken Fehérváron is összecsapnak a felek. A tét nem kicsi: aki megnyeri az oda-visszavágós rendszerű párharcot, jogot szerez az NB I/A csoportba való feljutásra, amire igen régen volt példa a Királyok Városában.

A női B-csoport indulása előtt nagyjából lehetett sejteni, hogy melyek azok az együttesek, akik odaérhetnek a legjobb négy közé. Talán ki lehet jelenteni, hogy a több A-csoportban is pallérozódó játékossal felálló Sportdarázs-SMAFC-nak megvolt a helye egy előzetes „álomelődöntőben”, és a fináléba is teljesen megérdemelten jutott be. Az már meglepetésszámba megy, hogy ezt nem a DVTK, hanem a BKG ellen tették. A párharcot magabiztosan nyerték a szigetszentmiklósiak ellen, és már az első mérkőzésen megmutatták, hogy melyik a jobb csapat. A zöld-sárgák a Hepp Kupában is vitézkedtek, a bronzérmet vihették haza a budapesti Négyes Döntőből.

A Sportdarázs-SMAFC az idei szezonra jelentősen megerősödött. Az évek óta Sopronban pattogtató tehetségekhez Kecskemétről és a Csatából is érkeztek játékosok, a szerkezetet pedig a fiatal szerb centerrel, Jovana Jevtoviccsal tették még stabilabbá. Ez az igen erős csapat az alapszakasz harmadik helyére futott be, és talán a miskolci győzelme volt a legnagyobb fegyverténye. Ellenünk viszont nem termett sok babér Srdjan Radulovic csapatának: otthon 70-54-re, idegenben pedig egy sokáig emlékezetes mérkőzésen 70-68-ra győztünk. A Sportdarázs a már említett BKG elleni párharc előtt a Nyíregyházát és az NKA Universitas Pécs II.-t búcsúztatta. Hozzánk hasonlóan veretlenül menetelt a döntőig. Valamelyik nagy sorozat kedden jó eséllyel, pénteken pedig egészen biztosan megszakad.

Csapatunk önbizalommal és létszámban is feltöltődhetett az utóbbi napokban, hiszen a Vasas után a BEAC-ot is kettős győzelemmel búcsúztatta. Ráadásul Laufer Gabi és Szücs Lilla sérülése után a székesfehérvári elődöntő felvonást két kulcsjátékos nélkül sikerült megnyerni. A napi edzésritmust szombaton egy rendhagyó csapatépítő program törte meg, ahol egy kicsit elfelejthették az előttük álló feladatokat. Vasárnap óta pedig már nemcsak Szücs Lilla, hanem csapatkapitányunk is a fedélzeten van és a csapattal edz.

Szentpáli Gergő vezetőedző a döntő párharc előtt elmondta: egy ilyen párharcnál már leginkább az dönthet, hogy ki akarja jobban a sikert. A kulcs a védekezés lehet, ami az eddigi győzelmeknél szinte mindig jól működött. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a párharc nem 40, hanem 80 percig fog tartani, azaz Sopronban csak az első félidőt játsszák le a csapatok.

A Sportdarázs-SMAFC – Dávid Kornél KA mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik a Novomatic Aréna kistermében, Sopronban. A találkozót a hazai csapat élőképpel közvetíti a YouTube csatornáján. A kuparendszerű párharc visszavágóját pénteken koraeste rendezik Székesfehérváron.

Sportdarázs-SMAFC – Dávid Kornél KA

Sopron, Novomatic Aréna, kedd 18:00

Az első meccs élő közvetítése:

(Media24 / DKKA)