Két fontos, önbizalomnövelő győzelem után újra kikapott az osztrák jégkorong bajnokságban, az ICEHL-ben a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid alakulata a HC Bozen vendégeként kapott ki pénteken este kétszeri vezetés után 4-2-re. A Volán visszatérő szokásához hűen a hajrában bukta el a meccset, a legvégén üres kapus gólt is kapott, ahogy ilyenkor általában szokott…

Pedig jól kezdődött! Magosi egy remek emberhátrányos góllal szerzett vezetést a 8. percben, amit ugyan gyorsan kiegyenlítettek az előnyben hokizó hazaiak, de Stipsicz még az első harmad vége előtt visszavette a vezetést a fehérvári alakulatnak.

A második játékrészben is inkább a Volán akarata érvényesült, de a második találatát jegyző Forddal nem tudtak mit kezdeni, így újra egalizált a Bolzano. A hajrában aztán a vezetést is megszerezte a Dél-tiroli olasz alakulat egy újabb emberfóros szituációból, hogy aztán a legvégén egy üres kapus góllal lezárja a meccset. Ebben pont, sőt, pontok maradtak a Volán részéről.

Az emberhátrányos szituációk kivédésére nagyobb energiát kell fektetni, a saját előnyöket pedig jobba ki kel használni, főleg, hogy ezeknek a speciális játékhelyzeteknek majd a playoffban különleges szerepük lesz, ezeken mehet el a továbbjutás és egy szép eredmény.

Szombaton este máris javíthatnak a kék-fehérek, mégpedig a szintén olasz Asiago otthonában 19.45-kor kezdődő mérkőzésen.

A klub farmcsapata, a FEHA19 sem járt jobban Brassóban, sőt, nagyon simán 6-1-re kikapott a Corona Brasovtól erdélyi túrája második találkozóján, amely vasárnap este Gyergyóban zárul.