Hatodik alkalommal – és ezúttal rendhagyó módon – szervezi meg június 10-én, szombaton a Gyereket a magasba! rendezvényét a SZÉNA Egyesület, csatlakozva a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által meghirdetett kezdeményezéshez. Idén flashmob formájában a Feketehegy-Szárazrét Közösségi Központban zajló VIII. Borsófesztiválon valósul meg a program, melynek üzenete, hogy a gyerek örök érték, és a jövőnket jelenti!

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Borsófesztivált, mely rendhagyó módon kiegészül a Három Király, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! rendezvényével. A flashmob mottója: Körülöttünk forog a világ! Utalva ezzel arra, hogy szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. A flashmob alapjának számító körtánc is ezt hivatott kifejezni, melyet a SZÉNA Egyesület honlapján (www.szena.hu) lehet megtalálni, és az érdeklődők onnan tudják ellesni a mozdulatokat.

A flashmobot – határon innen és túl – összesen 33 helyszínen rendezik meg egyidejűleg, 2023. június 10-én, szombaton. A körtáncot követően – pontban 11 órakor – minden helyszínen a magasba emelik a gyermekeket. A körtáncban résztvevő gyerekek csillámtetoválást kapnak ajándékba. A szervezők azt kérik a flashmobon és a gyerekemelésen résztvevőktől, hogy lehetőség szerint fehér felsőben érkezzenek. Minden csatlakozót szeretettel várnak!

A VIII. Borsófesztiválra ugyan már lezárultak a nevezések, de a szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki szeretne részt venni a jó hangulatú eseményen. Az esemény helyszíne a közösségi központ kertje lesz, ahol játszótér is található, valamint a gyerekek számára ügyességi versennyel is készülnek a szervezők. A fesztivál során Unyi József szolgáltatja a zenét, valamint szórakoztató műsorral készül a Pátkai Jómadarak Baráti Társaság, valamint a Maya Trió. A borsós ételek mellett délben a Damniczki Cukrászda jóvoltából fagyikat kóstolhatnak a résztvevők.

(ÖKK)