A dalszövegek ugyanúgy versek, mint a költészet örökbecsű darabjai. Ennek alátámasztására az Aranybulla Könyvtár dalszövegelő videópályázatot hirdetett „Dalban mondom el” címmel. A felhívásra 10 éves kor felettiek jelentkezését várják Fejér vármegyéből június 23-ig.

Nevezni bármely korszak magyar könnyűzenei előadójának magyar nyelvű dalszövegével lehet, versként szavalva. Kivételt képeznek a közízlést sértő szövegek és megzenésített versek. A felhívásra 10 éves kortól bármely korosztály jelentkezhet Fejér vármegyéből.

A pályázóktól egy maximum 5 perces videót várnak .mp4, .mov vagy .avi formátumban, a konyvtararanybulla@gmail.com e-mail címre, ha szükséges, fájlmegosztó használatával, emellett ki kell tölteni a jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot.

Ezek az alábbi linkeken találhatóak:
18 éven aluliak esetében: https://forms.gle/NaHQXuwKpR5sbtuA8
felnőttek esetében: https://forms.gle/BKjYhAJiR5TJHTbo6

A szakmai zsűri értékeli a szövegválasztást, az érthető, tiszta beszédet és az előadásmódot egyaránt, például azt is, hogy a pályázó fejből mondja vagy felolvassa a szöveget. Két kategóriában (18 éven aluliak és felnőttek) az első három helyezett könyvjutalomban részesül.