A 17. labdarúgó Európa-bajnokság 8. napján megszületett a németországi torna első gól nélküli döntetlenje. Aligha hitte volna előre bárki is, hogy ezt éppen a két igencsak gólerős top-csapat, Hollandia és Franciaország produkálja majd, márpedig ez a tényállás, ezért mindkét gárda 4-4 ponttal áll a zárókör előtt és még egyik sem biztos továbbjutó, bár csak matematikailag, mert 4 ponttal legrosszabba esetben a legjobb négy csoportharmadik között ott lesz bármelyik egyletről is legyen szó.

A D-csoport másik meccsén Ausztria 3-1-re verte Lengyelországot, amely így már akkor sem juthat tovább, ha a harmadik meccsén kiütné Hollandiát.

A nap harmadik összecsapásán az E-csoportban az első fordulóban 0-3-as román pofonba „belenéző” Ukrajna 0-1-ről fordított és nyert 2-1-re Szlovákia ellen, így reálisak a továbblépési esélyei a zárómérkőzésen, igaz, Belgium ellen ez minden lesz, csak éppen  magától értetődő nem, sőt…

Szombaton az E-csoportban jön még egy belga-román mérkőzés (21.00), illetve a F-csoportban két derbi, a Grúzia  – Csehország (15.00) és a Törökország – Portugália (18.00) találkozó.