23. mérkőzésén 23. pontját szerezte szerdán este az Erste Ligában a FEHA19 jégkorong csapata. A székesfehérvári fiatalok alaposan megszorongatták a mezőny egyik legerősebb gárdáját, a Corona Brasov csapatát, amely a ligabajnoki címre hajt, bár jelenleg csak az 5. helyen áll. A rendes játékidőben nem bírtak egymással a küzdő felek, 2-2-vel zártak, s a hosszabbításban is csak 12 másodperc választotta el őket a szétlövéstől, amikor a brassóiak megszerezték a győztes gólt, amely számukra 2, az akadémistáknak 1 pontot jelentett.

Anatolij Bogdanov együttese mindent elkövetett, jobban is kezdett, mint erdélyi ellenfele, ám a vezetést mégis a Brassó szerezte meg az első harmad közepén. Ez megtörte kicsit az ifjoncok lendületét, de nem sokáig, így nem volt nagy meglepetés, hogy a második játékrész elején egalizálni tudott a sérüléséből visszatért Szita Donát emberelőnyös találatával.

Újra küzdelmes periódus következett, amit a FEHA19 újabb gólja (Zezelj szerezte) fokozott. A vendégek ezt követően mindent megmozgattak az egyenlítésért, és ez Valchar révén össze is jött a 32. minutumban. Mivel a végéig újabb találat nem született, jöhetett a hosszabbítás.

Ebben az 5 percben több lehetősége volt a Brassónak, de Blasko és Szita is ajtó-ablak ziccert hibázott. A legvégén aztán, amikor már csak néhány másodperc volt hátra, érkezett a kanadai Lowney és bevágta a 2 pontot jelentő gólt.

A „kisvolán” kiválóan helyt állt, s jól jöhet még ez az 1 pont is. Anatolij Bogdanov csapata ezzel maradt a 10, helyen, de az előtte álló Dunaújvárosnál három találkozóval kevesebbet játszott, így egy győzelemmel máris megelőzheti. Ezt csütörtökön meg is szerezheti a BJAHC elleni újabb hazai meccsen, amely 18.30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A meccs esélyese egyértelműen a bajnokesélyes fővárosi gárda, így az a bizonyos győzelem komoly meglepetés volna. Ugyanakkor azt már bebizonyította a FEHA19, hogy számára nincs ebben a mezőnyben legyőzhetetlen ellenfél.