Vasárnap érkezett meg a gyerekek első csoportja a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborba. A 92 fiatal július 3. és 9. között táborozik Velencén, ahol olimpiai játékok tematikában szórakoztató és játékos feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal és strandolással tölthetik az időt. Hétfő délután Mészáros Attila alpolgármester és Bozai István városgondnok közösen látogatta meg a táborozókat.

Két évvel ezelőtt a Modern Városok Program keretében 800 millió forintos támogatásból újították fel a székesfehérvári önkormányzat fenntartásában működő Velencei-tavi Gyermek- és Ifjúsági Tábort. A modern, 21. századi igényeknek megfelelő épületek immár egész évben várják a táborlakókat. A gyerekek 18 önálló, fürdőszobás kisházban szállhatnak meg, valamint a tábor területén található egy kétszintes közösségi épület is. A szabadban sporteszközök bőséges választéka, okospadok, játékok, valamint egy 30 m2-es LED-fal biztosítja a változatos szórakozást. A táborozók első turnusa tegnap foglalhatta el a szállásokat, a mai napon pedig már bele is vetették magukat a programokba. A héten az olimpiai játékok által inspirált sportprogramokon lesz a hangsúly.

Két turnusban, közel 200 gyermek érkezik a Velencei Gyermek és Ifjúsági Táborba a következő két hétben – mondta el Mészáros Attila alpolgármester a táborban tartott sajtótájékoztatón. Az alpolgármester kiemelte: a két hét alatt teljes kihasználtsággal működik majd a tábor, az első héten az olimpiai sportágaké, a másodikon pedig a kultúráé lesz a főszerep. Örömét fejezte ki, hogy idén is nagy népszerűségnek örvend a tábor, és hogy a Modern Városok Programból nyújtott támogatással felújított létesítményben méltó körülmények között fogadhatják a gyerekeket. „Bízom benne, hogy nagy élmény lesz a fiataloknak a tábor. Sok székesfehérvári fiatal táborozott itt az elmúlt 40-50 évben, sokaknak van élménye ide kapcsolódóan. Most már azoknak a gyerekei vannak itt, akik az elmúlt évtizedekben itt táboroztak.” – fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester, aki megköszönte a Városgondnokság és a táborban dolgozó pedagógusok munkáját is.

Tabor Velence 23 1

„Sok a visszatérő táborozó. A jelenlévő gyerekek 80%-a olyan, aki korábban már volt itt.” – fogalmazott Mosolygó Beáta táborvezető. Elmondta, hogy a héten az olimpiai sportágak kipróbálásán és az olimpiák történelmének megismerésén túl kézműves foglalkozás is várja a gyerekeket. Népszerű a Velencei-tó is. „Azt gondolom nagy élményt tudunk nyújtani a kicsiknek, a szülőknek pedig egy kis segítséget, hiszen egész héten felügyelünk a gyerekekre.” – emelte ki Mosolygó Beáta, aki hozzátette: a táborozók évről évre jókedvvel térnek vissza, néhány nap után pedig teljesen belefeledkeznek a kikapcsolódásba.

Mindig nagy öröm, amikor ilyen szépen felújított, korszerű létesítményt üzemeltethetünk – nyilatkozta Bozai István városgondnok. Hangsúlyozta, hogy a város szervezésében ugyan két turnus táborozót fogadnak, de a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor májustól szeptemberig jó kihasználtsággal üzemel. Bozai István megköszönte a táborban dolgozók lelkiismeretes munkáját, és jó kikapcsolódást kívánt a gyerekeknek.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)