Felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár január utolsó hétvégéjén is az Igéző. Január 27-én, szombaton a Szabad Színház, vasárnap délelőtt az Aranyszamár bábszínház előadását tekinthetik meg a Basa utca 1. szám alatt.

Két előadás szerepel még az Igéző januári programjában. Az Emigránsok című drámát január 27-én, szombaton láthatja a közönség. Mrožek ebben a művében egy napjainkban különösen aktuális, nehéz témát boncolgat egy számunkra sem ismeretlen helyzetbe állítva szereplőit. A műből készült előadás egy olcsó külföldi albérlet szűk pince szobájában egymás mellé kényszerült két fiatal férfi életébe, vágyaiba enged közeli bepillantást. Egyik a távoli otthon szegény, és sivár reménytelenségéből egy magasabb anyagi színvonalra vágyó, külföldön gürcölő kétkezi munkás, a másik a saját reménytelensége elől menekülő, valódi boldogságot kereső értelmiségi. Az előadás-teremtette dohos pinceszobában valójában két foglyot látunk: egyikük a pénz, az anyagi javak, a másik a szabadság szellemiségének rabságában vergődik. Kettejük fájdalmas, és drámai szembenézése ez. A rendezés karakteresen fókuszál a társadalmi környezet fogolydilemmáira, iskolázottságtól független kényszereire, elvárásaira, a kollektív és egyéni felelősség, a lelki elfogadás mély, bennünk élő kérdéseire. A darabot, amelyet Nagy Judit rendezett, a Szabad Színház Társulatának két tagja: Balogh Mihály és Szabó Miklós Bence adja elő szombaton 19 órától.

Vasárnap délelőtt a gyerekeké lesz a főszerep. Január 28-án, 11 órakor az Aranyszamár bábszínház Bolondos világ előadásán kinyílik a Meseládikó, és a tóparton életre kelnek a vízi világ élőlényei, a falánk cukorkás kisasszony, a jóságos nagymama és unokái. Különös figurák ugrálnak, bolondoznak, énekelnek a dombon innen és túl. Az előadást 3-10 éves gyerekeknek, a gyerekekkel foglalkozó pedagógusoknak és a szülőknek ajánlják.