Január első hétvégéjén kikötői legendával és Szegény Tóbiás törénetével indítja el a 2024-es évet az Igéző. Pénteken és szombaton esténként felnőtteknek szóló darabokkal, míg vasárnap délelőttönként varázslatos és mesés matiné előadásokkal várják a családokat.

Éppen tíz évvel ezelőtt, Vízkeresztkor nyitotta meg kapuit a Basa utca – Fő utca sarkán található közösségi tér. Az Igézőben az elmúlt évtizedben gyermekeknek és felnőtteknek szóló előadásokkal, irodalmi és zenés estekkel, tematikus klubfoglalkozásokkal, összművészeti eseményekkel várták a közönséget. A jeles évfordulót is játékkal ünneplik, hiszen január 6-án, szombaton 19 órakor kezdődik Borbély László novellája alapján készült Az átok – kikötői legenda 10+1 képben című előadás. A gyerekek és szüleik január 7-én, vasárnap 11 órakor Szegény Tóbiásnak segíthetnek vándorútja során, hogy legyőzze az ördögöt és kiszabadítsa az elrabolt királykisasszonyt.

A folytatásban január 13-án és 19-én a Szabad Színház előadásában a Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén, január 27-én az Emigránsok látható. Január 20-án a Sogórnők című darabot a Pénter 3 Tejátrum viszi színre. A vasárnapi matinék sora a Meseerdő bábszínház A furfangos kiskutya előadásával folytatódik január 14-én. Január 21-én varázslatos pillanatoknak lehetnek szemtanúi kicsik és nagyok Zsiga Edwárd bűvésznek köszönhetően. A hónap gyermekelőadásainak sorát az Aranyszamár bábszínház Bolondos Világ /láda mesék/ előadása zárja.

Az egyes előadásokra, amelyek pontos dátumát megtalálhatják az Igéző közösségi oldalán, érdemes előre jegyet foglalni az Igéző facebook oldalán, a 06 22/790-758-s telefonszámon, vagy a igezo2014@gmail.com email címen lehet.