Az elején kicsit beragadt az Arconic-Alba, 9 ponttal is vezetett bő 4 perc után az SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I/A alapszakaszának 2. fordulójában. Ezt követően rendezte sorait a fehérvári alakulat, s 9 percet követően már vezetett (később 12 ponttal, ez volt a legnagyobb különbség), a végéig pedig csak egyszer adta vissza a vezetést a szegedieknek, néhány másodpercig 65-64-nél, így összességében megérdemelten nyert 102-98-ra, még úgy is, hogy a véghajrá izgalmasra sikeredett. Az Albában Vojvoda és Barnett 25-25, Chambers 21, Philmore 16, Dickey 11 pontot szerzett.

Volt tartása és kellő rutinja Jandro Zubillaga együttesének ahhoz, hogy behúzza ezt a meccset, ami már csak azért is fontos, mert a szegedi katlanban érte néhány kellemetlen meglepetés az Albát az elmúlt években.

Két meccs, két győzelem, eddig a tervek szerint haladnak a dolgok Fehérváron, bár részint nagyon sok van még a végéig, ez önmagában pozitív, mivel régen kezdett két győzelemmel a kék-fehér egylet.

A következő fordulóban, október 14-én, szombaton 17.00 órakor azt az OSE-Lions-t fogadják, amely ugyancsak két győzelemmel kezdett, két élcsapatot (DEAC, ZTE) vert meg simán, három hete pedig az oroszlányi felkészülési torna döntőjében az Albát is elkapta, tehát remek formában van.

(Fotó: SZTE-Szedeák)