Még az előző idény végén, az Extraliga döntőjében, május 6-án, azaz több, mint hét hónapja kapott ki utoljára tétmérkőzésen a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata. Azóta 16 összecsapáson (7 bajnoki, 4 Challenge Kupa, 4 MEVZA-liga /KEL/ és 1 Magyar Kupa találkozón) maradt hibátlan a székesfehérvári gárda. Ez a parádés sorozat ma a Közép-európai Liga (KEL, MEVZA) ötödik fordulójában megszakadt, a hazai pályán szereplő, a rangos sorozatban – a mostani derbiig – a Loki és egy másik szlovén alakulat mellett még veretlen OK Merkur Maribor 3-0-ra bizonyult jobbnak a láthatóan fáradt kék-fehéreknél.

Mind a három játszmában a hazaiak akarata érvényesült, akik, ha nem is sokkal, de szinte végig 2-3 ponttal vezettek és a végjátékokból is jobban jöttek ki. Előre lehetett tudni, hogy ez lesz az idei szezon eddigi legkomolyabb erőfelmérője, hiszen a haza pálya és a kevesebb lejátszott meccs okán adott frissesség mellett azt is le kell szögezni, hogy a szlovén férfi röplabda egy picivel a magyar előtt jár, így szégyenkezése semmiképpen sincs ok, sőt, egy vereség még a Maribornak is becsúszhat valahol, így akár meg is lehet nyerni ezt a megmérettetés-sorozatot.

A csütörtök esti meccsen Koci és Janke hozta amit szokott, előbbi 15, utóbbi 11 pontig jutott, ám a korábban szintén remeklő Pesti gyengébb produkciója és mindössze 4 szerzett pontja most nem fért bele, miként a többiek visszafogottabb teljesítménye sem. Hazai részről a 18 pontos Rok Bracko volt a nyerő ember, tulajdonképpen mondhatjuk, hogy ő volt a mérleg nyelve.

A MÁV Előre Foxconn 5 meccs után a két szlovén alakulat, a Kamnik és a Maribor mellett 12-12 pontos, ám a Loki egy meccsel többet játszott, így a vesztett pontok okán a 3. helyen áll.

A következő körre majd január utolsó hetében az ausztriai Bleiburgban kerül sor, ahol a hazai SK Zadruga Aich, majd a horvát OK Ribola Kastela lesz a fehérváriak ellenfele.