Játszmahátrányból fordítva 3-2-re nyert a DEAC ellen a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének harmadik összecsapásán a MÁV Előre Foxconn, így a lehető leggyorsabban, 3-0-ás összesítéssel bejutott a fináléba, ahol revánsot vehet tavalyi legyőzőjén, a Fino Kaposváron, amely a MAFC-BME ellen szintén egy nehezen behúzott 3-2-es sikerrel biztosította helyét az aranycsatában.

A székesfehérvári alakulat számára az első szett jól alakult. Mindvégig szoros volt a csata, de jórészt a vendégeknél volt az előny, ám 23-23 után a hazai csapatkapitány és pontkirály, Redjo Koci két szép befejezésével 25-23-ra a Loki elvitte a nyitó játékrészt.

A következő kettőt viszont ugyanilyen arányban elbukta, s hirtelen olyan helyzetbe került Omar Pelillo együttese, amilyenben ebben az idényben a két gárda korábbi négy találkozóján egyszer sem volt: játszmát, sőt, játszmákat vesztett! Pedig nagyon közel álltak a 2-0-hoz a kék-fehérek.

17-21-ig úgy tűnt, simán nyeri ezt a szettet a DEAC, ám ekkor érkezett egy 5-0-ás hazai roham, átvette a vezetést a Loki, 22-21-re, majd 23-22-re. Ezt követően aztán nem jöttek a nyerő ütések, csak két hiba, amivel el is úszott ez a játékrész. Ahogy a harmadik is! Ebben a hazaiak kezdtek jobban, majd a látogatók fordították a maguk javára a csata ezen fejezetét, ugyancsak 25-23-ra.

Itt, 1-2-nél alaposan összekapta magát a MÁV Előre, amely az első néhány perctől eltekintve végig vezetett a negyedik szettben, egyre növelte előnyét, majd egészen simán, 25-26-ra behúzta a játszmát, így jöhetett a rövidített, 15 pontig tartó (minimum kétpontos különbség kell a győzelemhez) döntő etap.

A végső játékrészben 8-10-ig a fehérvári csapat futott az eredmény után, ekkor aztán „odacsapott” egy 6-0-ás rohammal és végül 15-12-re vitte el a szettet, 3-2-re a mérkőzést és 3-0-ra a párharcot is. Jöhet a finálé a nagy rivális Kaposvár ellen!

A Lokiban Koci 30 ponttal nem csak csapat, a meccs legjobbja is lett, de Pesti Marcell 22 egysége is sokat nyomott a latban.

A Fino Kaposvár – MÁV Előre Foxconn finálé, amely szintén az egyik küzdő fél harmadik győzelméig tart, a versenykiírás szerint április 16-án, kedden startol a somogyiak pályaelőnyével, azaz a Lokinak a végső sikerhez minimum egyszer nyernie kell Kaposváron, ami eddig még nem jött össze bajnoki mérkőzésen. Itt az ideje, hogy ez is megtörténjen!

(Fotó: Róth Gábor)