Végig kiváló, koncentrált játékkal 3-0-ra verte ideiglenes hazai pályáján, Tatabányán az osztrák VCA Amstetten Niederösterreich gárdáját a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda CEV Challenge Cup-ban. A legjobb 32 közé jutásért lejátszott pároscsata első összecsapásán rendkívül éles volt a székesfehérvári alakulat, amelynek jó esélye van a továbbjutásra. Ehhez persze két játszmát kellene nyernie a jövő heti, ausztriai visszavágón is, amely könnyen összejöhet, ha a mostanihoz hasonló felfogásban és minőségben tud teljesíteni.

Az első szettben ellentmondást nem tűrő játékkal rukkolt ki a Loki, 26-14-re fölényesen behúzta a játékrészt. A második és a harmadik játszma szorosabban alakult, de összességében magabiztosan és megérdemelten diadalmaskodott a fehérvári csapat, amelyben ezúttal is Pesti Marcell és az albán légiós, Redjo Koci vitte a prímet a pontszerzésben 20, illetve 15 egységgel.

A visszavágóra november 1-jén, szerdán kerül sor az alsó-ausztriai Amstettenben (Bécs és Salzburg között félúton helyezkedik el a kisváros, 210 km-re a magyar határtól) , a Johann Pölz Halléban 18.00 órakor.