A spanyolországi 0-3 és a mutatott játék után nem meglepő, hogy a hazai visszavágót is ugyanilyen arányban elvesztette a spanyol Teruel ellen a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Challenge Kupában, ezzel pedig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a fehérvári alakulat számára.

Összességében minden dicséretet megérdemel Dávid Zoltán vezetőedző és csapata, amely abszolút nemzetközi kupaújoncként két fordulón is hibátlanul, kettős győzelemmel jutott túl osztrák és svájci ellenfelekkel szemben.

A csütörtök esti összecsapáson idegesen, pontatlanul kezdett a MÁV Előre és ez a pontatlanság végig jellemző volt a játékára, ez megkönnyítettet az egyébként is erősebb spanyol alakulat dolgát. A harmadik játszmában sikerült már felvennie a versenyt a Teruellel a Lokinak, de éppen akkor tört meg az időmérő műszaki meghibásodás okán a lendülete, ez pedig végképp megzavarta a kék-fehéreket, akik ezzel kikaptak és búcsúztak a CEV Challenge Cup küzdelmeitől.

A két legeredményesebb hazai játékos az egyaránt 7-7 pontig jutó Koci és Pesti volt.

A Loki a MEVZA (KEL) Ligában és a bajnokságban javíthat. Utóbbiban előbb, mégpedig január 6-án, 14.00 órakor hazai pályán a MAFC-BME ellen.