A szombati, kissé meglepő hazai küszködés, a nehéz, 3-2-es győzelem a MAFC-BME ellen 1 pontjába került (a bajnoki szezon első vesztett pontja volt ez!) a MÁV Előre Foxconnak a férfi röplabda Extraligában. Ezek után vasárnap már a sereghajtó DKSE vendégeként kellett a  kötelező 3 pontot besöpörni Dunaújvárosban. Ez sikerült is, bár egy szettet elvesztett a fehérvári egylet, „csak” 3-1-re nyert, ezen a találkozón a teljes tartaléksor szerepelt, a kulcsjátékosok „kiülték” a meccset a kispadon.

A szokásos pontgyárosok – Koci, Janke, Pesti – hiányában ezúttal a kevés játéklehetősége ellenére is remekül beszálló Boa Szabolcs volt az ász a pakliban, amit 27 pontja ékesen bizonyított. Mellette még a 17 egységet „összekalapáló” Fazekas és a 11 pontos Sebestyén is kiváló teljesítményt nyújtott.

A lényeg a 3 pont, amellyel úgy áll a 3. helyen a mind a kilenc találkozóját győzelemmel abszolváló alakulat, hogy a mezőny többi tagja 3 meccsel többet játszott. A következő fordulókban lehet tovább zárkózni, azonban előbb szerdán (január 10.) a VOK Sportcsarnokban, ahol a Magyar Kupa negyeddöntőjében a bajnoki címvédő Kaposvárt látják majd vendégül a párharc első összecsapásán.