Két és fél negyeden át sok hibával, lassan és pontatlanul játszott az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata a FIBA Europe Cup csoportkörének első találkozóján, így a lisszaboni Sporting CP megérdemelten győzött 83-79-re.

15 pontos hátrányban, az utolsó 12-13 percre érkezet meg igazán a meccsbe a székesfehérvári csapat, fokozatosan csökkent a különbség, így egy csapásra izgalmassá vált a véghajrá! 5 perccel a vége előtt átvette a vezetést az Alba, de 71:73 után megint a hazaiaknak sikerültek jobban a dobások, vissza is vették a vezetést. Minden az utolsó másfél percben dőlt el, aminek 79:77-es hazai vezetéssel vágtak neki a küzdő felek. Ekkor az Alba támadott és Dickey kosarat dobott, ám a játékvezetők rá fújtak faultot, belemenést, amit – bár meg lehetett adni – szépen el is játszott a védekező hazai kosaras.

Alba 23 24 Zubullaga time1

Ez volt a kulcsmomentum, majd 80-77-nél Takács Milán kihagyott 3 pontos kísérlete, mert ezt követően a mezőny legjobbja, Lovett Jr dobott egy duplát, amire Barnett zsákolt ugyan egy szépet, de 11 másodperccel a vége előtt a lepattanót a portugálok szerezték meg rontott dobásuk után, ami végképp el is döntött mindent. Takácsnak ráadásul kellett még 5 másodperc, mire faultolta a labdát birtokló Moore-t, ő pedig 4 másodpercnél a kettőből egy büntetőt bedobott.

Amennyiben Alejandro Zubillaga együttese a következő mérkőzésein végig tud úgy játszani, mint most a harmadik játékrész második felétől, akkor nem lehet probléma begyűjteni azokat a győzelmeket, amelyek a továbbjutáshoz szükségesek lesznek.

(Fotó: FIBA)