A nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra maximálisan nevezhető 26 játékos alkotta kerettel vág neki az Eb-felkészülésnek a magyar válogatott. Marco Rossi ezúttal a tapasztalat mellett tette le voksát, ugyanakkor öt tartalékot is megnevezett, akik – egy kivétellel – mindannyian fiatalok. Ott van a névsorban a nemrég műtött Fiola Attila is, mint kiderült, a Vidi csapatkapitányának vállsérülése nem olyan súlyos, mint elsőre tűnt, s a kontinenstornára egészséges lehet. Csapattársával ellentétben a kapuban egész szezonban parádézó Tóth Balázs csak tartalék lesz, rá az őszi Nemzetek Ligája meccseken és a következő selejtező-sorozatokban számít majd Marco Rossi.

Nem is érdemes „Balunak” türelmetlenkednie, mivel ő még csak 26 éves, míg az Eb-re nevezett Dibusz Dénes és Szappanos Páter a 34., Gulácsi Péter a 35. életévét tapossa, így – hacsak jelentős mértékben nem esik vissza a formája -, hamarosan ő lehet a nemzeti csapat elsőszámú portása.

A szakmai stáb azért döntött a 26-nál több kerettag meghívása helyett tartalékok megnevezése mellett, mert ennél több játékossal csökkent volna az edzések hatékonysága, így az Eb-re történő lehető legoptimálisabb felkészülés is csorbát szenvedett volna.

A válogatott kerettagjainak többsége május 27-én kezdi meg a felkészülést Telkiben, Ádám Martin, Bolla Bendegúz, Gazdag Dániel, és Styles Callum azonban csak később csatlakozik a csapathoz. A válogatott június 3-án utazik el Dublinba, az Írország elleni felkészülési mérkőzés helyszínére, ahonnan a mérkőzést követő napon tér vissza Telkibe, majd június 8-án a debreceni Nagyerdei Stadionban játssza utolsó felkészülési meccsét Izrael ellen. Marco Rossi együttese az UEFA előírásainak megfelelően június 10-én utazik el Németországba, az Európa-bajnokság helyszínére, ahol június 15-én Kölnben Svájc, majd június 19-én Stuttgartban a házigazda Németország, június 23-án pedig Skócia ellen játssza le csoportmérkőzéseit.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Dárdai Márton (Hertha BSC)
Fiola Attila (Fehérvár FC)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (SC Freiburg)

Középpályások:

Bolla Bendegúz (Servette FC)
Kata Mihály (MTK)
Kerkez Milos (AFC Bournemouth)
Kleinheisler László (Hajduk Split)
Nagy Ádám (Spezia Calcio)
Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC)
Nego Loic (Le Havre AC)
Schäfer András (Union Berlin)
Styles Callum (Sunderland AFC)

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai)
Csoboth Kevin (Újpest FC)
Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szoboszlai Dominik (FC Liverpool)
Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

Tartalékok:

Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC)
Mocsi Attila (Rizespor)
Tóth Balázs (Fehérvár FC)
Vancsa Zalán (Lommel SK)
Vécsei Bálint (Paksi FC)