A két ünnep között is izgalmas ismeretterjesztő programokkal várják a természetbarátokat a Sóstón. Lesz gyűrűző bemutató és madarász nyílt nap, két madaras vadvédelmi este, majd az esztendő utolsó napján óévi túra. Regisztrálni a Sóstó weboldalán lehet.

December 28-án, csütörtökön 9.00 órakor a Zöld Tanyán kezdődik a gyűrűző bemutató és madarász nyílt nap. A látogatók megismerkednek az etető madaraival és a madáretetés fortélyaival. Madármegfigyelő túra indul a tanösvényen a keleti kapu felé, ahol egy másik gyűrűző pont is működik majd. Így a résztvevők  bepillantást nyerhetnek az erdei etető, a bokros szegély élőhelyek, és nádasok madarainak téli életébe.
Regisztráció itt:
Gyűrűző bemutató és madarász nyílt nap (sostoszekesfehervar.hu)

Két alkalommal is szerveznek Vadvédelmi Estét a Magyar Madártani Egyesület Fejér Megyei Helyi Csoportja együttműködésével. December 28-án, csütörtökön 16.00 órakor Győri Előd tart előadást, melynek címe: Madárvédelem a Kisalföldön – gyilkos vezetékek. December 29-én, pénteken 16.00 órától Kovács Gergely előadása következik, melynek témája: Leszállt a kiskócsag – természetvédelmi évkönyv bemutató.
Regisztráció itt:
Vadvédelmi esték (sostoszekesfehervar.hu)

December 31-én, vasárnap 10.00 órától óévi túrával zárják a Sóstó programjait a Látogatóközponttól indulva. A résztvevők együtt engedik el a rossz dolgaikat, hangulataikat és kezdenek bele az új esztendőbe. A gyerekeket teával, a felnőtteket forralt borral várják.
Regisztráció itt:
Óévi túra (sostoszekesfehervar.hu)