A Hangszert a kézbe ingyenes országjáró rendezvénysorozat zenei játszóterébe várják a zene- és hangszerkedvelőket május 15–17. között az Székesfehérvári Kulturális Központ Fürdő sori épületébe. Az eseményen a gyerekek és felnőttek szinte minden elektromos és akusztikus hangszert kipróbálhatnak, kézbe vehetik és meg is szólaltathatják azokat.

Interaktív kiállításnak és rendhagyó énekóráknak ad helyet május 15–17. között a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A háromnapos, hétfőtől szerdáig ingyenesen látogatható program célja, hogy minden korosztály figyelmét ráirányítsa a zenélésre és a zenetanulás lehetőségére. A rendezvényen a délelőtti órákban szervezett iskolai és óvodai csoportokat fogadnak, ezek az időpontok már beteltek. Május 15-én, hétfőn és május 16-án, kedden 15.00–18.00 óra, valamint május 17-én, szerdán 13.00–14.00 óra között bárki részese lehet az eseménynek.

A csoportosan érkezők jelentkezését Móricz Diána várja a moricz.diana@fehervariprogram.hu e-mail címen, és kérdéseikre is szívesen válaszol a +3670/503-0334-es telefonszámon.

A programsorozat egy ingyenes országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutató egyszerre. Az eseményen az érdeklődők betekintést nyerhetnek a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszeres, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba – emellett a regisztrált iskolai és óvodai csoportok számára szintén ingyenesen lesz látogatható nyolc rendhagyó énekóra, hat hangszeres és hangtechnikai kurzus, valamint több koncert.

A Hangszert a kézbe elnevezésű országjáró könnyűzenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával és a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) szervezésében valósul meg.

(SZKKK)