Újra a gyerekeké lesz Székesfehérvár Belvárosa a hétvégén. Gyermeknap alkalmából ismét megrendezik a Hetedhét Játékfesztivált május 25-26-án, szombaton és vasárnap. Mindkét napon 10.00 és 19.00 óra között sok-sok játékkal, zenés-mesés színpadi programokkal várják a kisgyermekes családokat.

Három fontos alappillére van a Hetedhét Játékfesztiválnak: a színpadi programok, az utcai játékelemek és a Hétpróba – ez utóbbi kapcsolódik a Hetedhét Játékmúzeum gyűjteményéhez. A játékhoz szükséges menetlevelet a Városház téren kapják meg a résztvevők. A Hétpróbában azért is érdemes részt venni, mert aki legalább egy pecsétet megszerez, az a Rotary Klub jóvoltából kap egy finom jégkrémet – aki pedig az összes feladatot sikeresen teljesíti, belépőt kap a Hetedhét Játékmúzeumba és a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeumba.

A Városház téren többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar, Varró Dániel és Molnár György, a Kabóca Bábszínház, valamint Szalóky Ági és gyermekzenekara szórakoztatja a közönséget.

Mókáznak a gólyalábasok, az utcai játékelemek között pedig régi ismerősökkel és újdonságokkal is találkozhatnak a látogatók. Igazi paradicsom lesz a fesztivál a gyerekeknek, akik rengeteg játékot próbálhatnak ki a Városház téren és a Fő utcán. Lesz Molyolda a régmúlt játékaival, Zuggó Ládavasút, Paprika Jancsi csúzlizdája, Tudor táblás játékok, Bóbita Lovagi Torna, emellett kézműveskedésre a Magyar Hagyományőrző Faművesekkel. A hangszersimogatóban ismert és kevésbé ismert hangszereket lehet kipróbálni, a legóépítésben pedig versenyezni is lehet.

A rendezvény állandó programja a Hozd el kedvenc játékodat!, amelyben fotók készülnek a kis látogatókról, és a kedvencükhöz kapcsolódó történetet is megörökítik a múzeum munkatársai. A Hétbolha játékcserebere keretében gyűjtött játékokat ebben az évben is az Igazgyöngy Alapítványnak ajánlják fel a szervezők.

A Hetedhét Játékfesztivál részletes programja a www.fehervariprogram.hu oldalon olvasható.