A székesfehérvári városi síbank január 8-tól csak tanítási napokon, hétfőtől péntekig 17 és 20 óra között lesz nyitva. A sí és snowboard felszerelések kedvezményes kölcsönzése a Vasvári Pál Általános Iskolába, a György Oszkár tér 3. szám alatt történik.

A Székesfehérvári Városi Sí-Bank tájékoztatja a Székesfehérváriakat, hogy minden érdeklődő, kedvezményes áron snowboardot és sífelszerelést kölcsönözhet (méret szerinti kötéssel felszerelt síléceket, síbakancsokat, síbotokat). Információ Gáncs Józseftől, (telefon: 20/911-2290) a városi síbank kezelőjétől kérhető.

Az alapfelszerelésnek számító sílécen, sícipőn és boton kívül kiegészítőkkel is várják az érdeklődőket. Ezek közé sorolhatjuk a fejvédőket (bukósisakokat), térd- könyök- és csuklóvédőket. A nyugdíjazásra került hagyományos síléceket már szinte teljes egészében felváltották a közkedvelt kanyarlécek (carving), amelyeket a legkisebbektől kezdve a leggyakorlottabb sízőknek is figyelmébe ajánlják. A legkisebb léceknek 60 cm a hosszúsága, amihez 24-es lábméretű cipő tartozik, a profi sízők pedig 10 m-es sugarú lécet is kaphatnak. A biztonságos sí tudás és az európai sízőkultúra elterjesztése érdekében az előttünk álló szezonban is költségkímélő egynapos sí utakkal várják a kezdőket és haladókat, kicsiket és nagyokat sí-és snowboardoktatással.

(Bácskai Gergely)