Zárul az előttünk álló hétvégén a Fehérvári Advent programsorozata. A Püspöki Palota Adventi Udvarában december 22-én, pénteken 16.30 órakor, míg a Városház téri adventi színpadon december 23-án, szombaton 18.00 órakor lesz a negyedik gyertyagyújtás. Ez utóbbi esemény előtt az Alba Regia Vegyeskar, míg utána a Jazzation a capella együttes ad koncertet.

Idén is óriási érdeklődés övezi a Fehérvári Advent eseményeit az ünnepi díszbe öltözött Belvárosban, ahol hétvégén zárul a programsorozat.

December 22-én, pénteken a Püspöki Palota Adventi Udvarában 10.00 és 19.00 óra között tart a jótékonysági és kézműves vásár. 16.30 órakor kezdődik a negyedik adventi gyertyagyújtás, melynek kapcsán Spányi Antal megyés püspök osztja meg adventi gondolatait, a színpadon pedig a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus iskoláinak tanulói adnak műsort.

December 23-án, szombaton 17.30  órakor ismét kinyílik az Élő adventi naptár egy ablaka a Városházán, és meglepetés produkcióval szórakoztatja a gyerekeket. 17.35 órától az Alba Regia Vegyeskar ad ünnepváró koncertet, majd 18.00 órakor következik az utolsó gyertyagyújtás dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök köszöntőivel. A gyertya a betlehemi Születés Bazilikában őrzött örökmécses lángjából meggyújtott lámpás tüzéből lobban fel, amelyet a 453-as Wathay Ferenc Cserkészcsapat tagjai hoznak el a helyszínre. 18.10 órától a Jazzation a capella együttes karácsonyi műsora zárja az estet.

Székesfehérvári Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Székesfehérvári Egyházmegye, valamint minden szervező, közreműködő intézmény és szervezet szeretettel invitál minden kedves érdeklődőt a belvárosi programokra!

(ÖKK)