Alba Regia Atlétikai Klub AKTIV programja már 13 éve mozgatja meg a fehérvári iskolásokat. Tavaly a HiPer versenysorozattal bővült az verseny, ahol Székesfehérvár leggyorsabb és legruganyosabb tanulóit keresi az ARAK. Pénteken délután az őszi iskolai felmérések első 12 helyezettje döntőzött korosztályonként a Bregyóban.

A HiPer név mögött a „high performance” jelentés bújik meg, a versenysorozat lényege ugyanis az egyéni teljesítmények mérésében keresendő.

Az AKTIV HiPer 2023. őszi iskolai versenyei során 14 iskola, 118 osztályának, 2729 tanulója mutathatta meg robbanékonyságát és gyorsaságát. Az őszi felmérések 12 helyezettje kapott meghívást az AKTIV HiPer 2. döntőjére, ahol a felugrás és a 10 méteres sprint mellett idén a „Te mit tudsz 50-en?” kihívásban is bizonyíthatták tehetségüket a 3-6 évfolyamos fiúk és lányok.

ARAK Aktiv23 final diaksport futas1

Székesfehérvár legjobb fiú és lány versenyzői érkeztek pénteken a Bregyóba. Az ARAK elhozta a „Te mit futsz 50-en” versenyszámot és a klub kiváló sprintere Szabó Dániel is segített a gyerekeknek, akik közül a leggyorsabbakat minden korosztályban díjazták.

Mindig nagy öröm, amikor ennyi lelkes arc gyűlik össze – mondta Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója a rendezvény megnyitóján. Emlékeztetett arra, hogy az ARAK évek óta óriási munkát tesz abba, hogy megmutassa a fehérvári gyerekeknek mit jelent az atlétika és a sport, illetve ez mit tesz hozzá az ember életéhez. „Teljesen mindegy, milyen eredmény születik, mert aki eljött ma a Bregyóba, mindenki nyertes. A legfontosabb, hogy a fiatalok szeressék a mozgást és az a mindennapok része legyen.”

ARAK Aktiv23 final diaksport 2

Az iskolai forduló összesített eredményei alapján gazdára talált Székesfehérvár leggyorsabb és legruganyosabb iskolája, valamint évfolyamonként a leggyorsabb és legruganyosabb osztály cím is.

Az idei év legjobb eredményeit tartalmazó listákat itt találják:https://arakaktiv.hu/page/menu/185

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)