Néhány hete – a Székesfehérvár polgármestere által tartott online közmeghallgatásra – érkezett lakossági jelzés arra vonatkozóan, hogy illegális horgászati tevékenységet tapasztaltak a Sóstó Természetvédelmi Területen. Azóta megerősítették a járőrözést, illetve illegális horgászatra utaló eszközöket, valamint halcsapdákat is találtak a fa járóhíd alá rejtve a Sóstó Vadvédelmi Központ kollégái.

A kamerák segítségével ütöttek rajta a rendőrök a rapsicokon. A Sóstó Természetvédelmi Területen van a Közterület-felügyelet térfigyelő központjába bekötött kamera és több éjszaka is látó vadkamera működik, amelyek helyét folyamatosan változtatják.

A Közterület-felügyelet a napokban rögzített is felvételt arról, amint három személy a jégen a horgászbotjával próbált léket ütni. Később két férfira lettek figyelmesek, akiket horgászat közben füleltek le az egyenruhások, felelősségre vonásuk megtörtént. Az illegális tevékenység óriási kárt okozhat az élelővilágban – hívta fel a figyelmet Csete Gábor a Városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője.