Újabb nagyon fontos 3 pontot szerzett az osztrák nemzetközi jégkorong ligában, az ICEHL-ben a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid csapata a Villach ellen győzött kiélezett, szoros meccsen 3-2-re, így nem csak megőrizte a 2. helyét a tabellán a címvédő Salzburg ellenében, de – mivel az RBS Linzben kikapott – el is lépett tőle 5 ponttal, ami még akkor is nagyszerű fegyvertény, ha a Red Bullos társaság egy meccsel kevesebbet játszott.

A karintiai gárda elleni hazai derbi pont olyan szoros volt, mint amire számítani lehetett. A még most is jelentősen tartalékos (ezúttal Bartalis, Leclerc, Nilsson és Vértes nem tudott jégre lépni) Volán kiváló iramot diktált kezdettől fogva, de a Villach is a játékkal volt elfoglalva, így egy jó iramú, sok lövéssel tarkított első harmadot láthattunk, amelynek közepén a VSV szerezte meg a vezetést egy gyorsa kontrából.

A folytatásban derekasan próbálkozott a hazai alakulat, de nem tudott egalizálni, sőt, egymás után két emberhátrányt is ki kellett védekeznie, sikerrel. A kettő között aztán Laberge kihasználta Lamoureux kapus nagy hibáját, egyenlített, majd nem sokkal később Mihály Ákos már a vezetést szerezte meg csapatának egy szép, bal felső sarkos lökettel.

Ezek után még többet nyomott a Villach, s egy szerencsés góllal – tulajdonképpen öngóllal, mert hazai hokisról pattant be a korong – egyenlített is az 53. percben. Már fejben talán készültek a túlórára a küzdő felek, amikor az 59. minutumban Terbócs is elkönyvelhetett egy hasonlóan „malacos” öngólt, ami most neki(k) kedvezett. Nyert a Volán és nagyon jókor lépett meg 5 ponttal a Salzburgtól, mivel most egy hétig pihen, miközben az RBS és a többiek legalább egy meccset játszanak addig.

A Hydro Fehérvár AV19 legközelebb tehát január 30-án, kedden 19.15-kor éppen a Salzburg vendége lesz, így aligha túlzás azt állítani, hogy egy hatpontos rangadó vár az „Ördögökre”, mert ha nyerni tudta a bajnok vendégeként, hatalmas lépéselőnybe kerülne a BL-indulást is jelentő 2. hely megszerzéséért folytatott versenyfutásban, mivel azt követően már csak hat meccs lesz hátra az alapszakaszból.

Bár matematikailag ehhez még kell legalább 8-9 pont, aligha képzelhető el, hogy ne végezne az első hatban a Violán, azaz ne lenne biztos a playoff-helye az alapszakasz végén. Igaz, az egész idény tükrében az már csalódás volna, ha nem lenne legalább 3. a kék-fehér egylet.