Az iskolába készülő nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek szóló programok folytatódnak az új évben is. Januárban hat általános iskolában várják délután a családokat.

Az év első hónapjában hat fehérvári általános iskolában folytatódik az iskolanyitogató programok sora. A szeptembertől iskolát kezdő nagycsoportos óvodásokat és szüleiket az alábbi helyszíneken és időpontokban várják:

A Felsővárosi Általános Iskola „Csibecsalogató” sorozata január 15-én, hétfőn 16.30 órakor folytatódik. A kézügyességet fejlesztő foglalkozáson a tél vidám pillanatait megjelenítő alkotásokat készíthetnek a gyerekek. A leendő első „a” és „b” osztályosok ezen a napon találkozhatnak majdani tantermükben a tanító nénikkel. Érdemes figyelemmel követni az iskola közösségi oldalát, ahol egy különleges meglepetésre bukkanhatnak a nagycsoportosok a QR-kód beolvasását követően.

Fergeteg havában, január 17-én, szerdán 17 órakor játszani hívják az óvodásokat a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanítói. Amíg a kicsik a tanító nénikkel, addig a szülők az iskola mindennapjaival ismerkedhetnek.

Téli játékos foglalkozással várja a Széna téri Általános Iskola a leendő diákokat. A Jégen járó manóváró iskolanyitogató január 18-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik. A foglalkozás alatt a szülők betekinthetnek a Széna Téri suli kulisszái mögé a vezetőség kíséretében.

A Táncsics Mihály Általános Iskolában ismét kinyitja kapuit a Manótanoda. Január 24-én, szerdán 17 órakor a Mamóklubban farsangoló lesz.

Január utolsó napján folytatódik a Jövőre elsős leszek programsorozat a Németh László Általános Iskolában. A leendő elsősök január 31-én 16.30 órától farsangi forgatagban tölthetik vidáman az időt.