A zeneiskolai beiratkozást megelőzően még két napon hangszerbemutatóval várják az 1-3. osztályos diákokat és a nagycsoportos óvodásokat május 15-16-án a Hermann László Zeneiskola hangversenytermében. Az alkalmassági meghallgatások május 17-től május 19-ig zajlanak.

Május 15-én, hétfőn és május 16-án, kedden hangszerbemutatókkal várják a leendő zeneiskolásokat. Az 1-3. osztályos diákok és a nagycsoportos óvodások a Zeneiskola hangversenytermében 9 és 10.30 órakor vehetnek részt egy-egy előadáson. Regisztrálni az iskola e-mail címén a titkarsag@hermannzenesuli.hu,  vagy telefonon: +36-22/500-989 lehet.

Május 17-18-19-én 14 és 18 óra között lesznek az alkalmassági meghallgatások. Ott a jelentkezőt az általa megjelölt hangszert tanító tanárok hallgatják meg, felmérve a zenei képességeit és a hangszerhez szükséges adottságokat. A meghallgatásra egy dallal készüljön a gyermek (ez lehet óvodában, iskolában tanult kedvenc dala), ezenkívül ritmusgyakorlattal és dallaménekléssel szoktak készülni a kollégák.

A zeneiskolában választható főtárgyak: zongora, orgona, szintetizátor-keyboard (telephelyen), hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, gitár, harmónika, ütő, fagott, furulya, fuvola, klarinét, oboa,  szaxofon, trombita, harsona, kürt, tuba, magánének, népi ének, cimbalom, citera, duda, koboz, népi furulya, népi klarinét, népi hegedű, népi brácsa, népi bőgő, tambura, tekerő.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!