Újabb óriási vállalkozásba kezdett Székesfehérvár szimfonikus zenekara, január 29-én Mozart Szöktetés a szerájból című daljátéka csendül fel a Vörösmarty Színház színpadán. Az ARS Regia Bérlet nyitánya előtt 18 órától a színház Kávézójába várják a közönséget, hogy kicsit bekukkantsanak a kulisszák mögé. A beszélgetést Dr. Szabó Balázs zenetörténész vezeti, beszélgetőtársa pedig az est karmestere, a Junior Prima-díjas Dobszay Péter.

Wolfgang Amadeus Mozart 1782-ben bemutatott Szöktetés a szerájból című daljátéka elevenedik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán 2024. január 29-én. A koncertszerű előadás igazi zenei és színházi csemegének ígérkezik neves operaénekesek és a Vox Mirabilis Kamarakórus (karnagy: Zemlényi Katica), valamint az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában, a Junior Prima-díjas Dobszay Péter vezényletével.

Az izgalmas fordulatokban gazdag történet a szerelem és hűség erejét példázza: Belmonte és szolgája, Pedrillo próbálják meg kiszabadítani szerelmeseiket, Constanzét és Blondét Szelim basa szerájából, amelyet a kérlelhetetlen Ozmin őriz. A kalandok során persze nem várt meglepetések sora vár hőseinkre, mindehhez pedig Mozart csodálatos, a mesés Kelet zenei világát felidéző muzsikája társul.

A Vörösmarty Színház nagyszínpada kiváló keretet biztosít a játékhoz: a Szöktetés a szerájból a székesfehérvári művészeti együttesek koprodukciójában megvalósuló előadása minden bizonnyal emlékezetes és feledhetetlen élményt nyújt majd minden opera- és zenebarát számára!

Akárcsak az estet megelőző beszélgetés Dobszay Péter karmesterrel, amelyen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit megtehetnek ezen a linken: https://forms.gle/1Ks8deL1kg9DLKmu5 .

Szereposztás:

Blonde – Zemlényi Eszter

Pedrillo – Decsi András

Constanze – Horák Renáta

Belmonte – Balczó Péter

Ozmin – Gábor Géza

Szelim – Gáspár Sándor

Közreműködik: Vox Mirabilis Kamarakórus

Vezényel: Dobszay Péter