Egy napra idén is a gyerekeké lett a Belváros: Lulu baba és a gurulós lovacska kalandjait ismerhetik meg idén a Hetedhét Játékfesztiválon. A hétpróba mellett számtalan játékkal, színpadi programmal találkozhatnak a kilátogatók.

Lulu baba és a kezdetben szomorú gurulós lovacska történetét ismerhetik meg idén a gyerekek a Hetedhét Játékfesztiválon. ÖsszepakoLÓ, ÚtravaLÓ, MázoLÓ, RajzoLÓ, InvitáLÓ… összesen tizenegy „lovas” kaland várja a próbára jelentkezőket a Városház téren, a Fő utcán, a Fekete Sas Patikamúzeumban, a Múzeum Országzászló téri néprajzi kiállításán, a Deák Gyűjteményben és természetesen a fesztivál központi helyszínén, a Hetedhét Játékmúzeumban.

A próbák mellett számtalan játék és színpadi programok színesítik a napot. A fesztivál kezdetére a Langaléta Garabonciások vezették a Városház téri színpad elé a gyerekeket és szüleiket.

Hetedhet Jatekfesztival23 2

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a megnyitón „az egyik legkülönlegesebb fesztiválunknak” nevezte a Hetedhét Játékfesztivált, és mint mondta, a célja az, hogy átadjuk erre a napra a Belvárost a gyerekeknek. „Hivatalosan” a Tolnai Utcai Óvoda két kis ovisa, Kőrösi Natália és Győrössy Levente nyitotta meg fesztivált, Oláhné Wágner Erika óvodaigazgató segítségével. Ők már itt átvehették a Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában című kiadványt, amit a város ajándékaként mind a 961 idén ballagó óvodás megkap majd.

A gólyalábas Garabonciások mellett bábelőadás és családi koncertek is színesítik a programot, az utcán járva-kelve pedig bárhol belefuthatunk a Pál utcai fiúk korát idéző ruhában sétáló segítőkbe, akik bármikor kaphatóak egy jó kis golyózásra, csocsózásra vagy egyéb századfordulós játékra.

(Forrás: ÖKK Fehérvár, fotó: Simon Erika)