Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

Az állásbörzékre jellemzően azok a cégek jönnek el, amelyek 100-150 főnél több embert foglalkoztatnak. A mostani rendezvényen 24 kiállító vett részt, döntően Székesfehérvár iparát képviselve, de jelen voltak a nagy kereskedelmi láncok, a közlekedési társaságok, a banki szektor és a munkaerő-kölcsönzéssel és – közvetítéssel foglalkozó ügynökségek is.

Előzetesen mintegy 2.400 érdeklődő regisztrált a programra online formában, erre a helyszínen is volt lehetőség. Az álláskeresőket illetően manapság igen széles a skála, vannak köztük fiatalok, felnőttek és idősebbek, a fizikai munkát, szakmunkát végzőktől egészen a felsőfokú végzettségűekig, legyen az mérnök, informatikus vagy éppen jogász – mondta kérdésünkre Batthyányi Csaba főszervező, az Állás Fou You Kft. ügyvezetője.

A megnyitón úgy fogalmazott, hogy négyéves tapasztalatuk alapján az Alba Regia Állásbörze a székesfehérvári munkaerőpiac meghatározó rendezvényévé vált. Aktív életünkben a legtöbb időt a munkahelyünkön, a munkatársainkkal töltjük, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy hol és mit dolgozunk. Jómagunk és velünk együtt az igényeink is változnak az életünk során, hiszen más munkára van szükségünk 20 évesen, majd családosként, illetve 50 év felett. Az álláskeresőknek kiváló lehetőséget nyújt a börze a fehérvári kínálat feltérképezésére, míg a munkáltatók személyesen találkozhatnak a lehetséges munkavállalóikkal, így többet tudnak meg róluk, mint az önéletrajzból. A főszervező reményét fejezte ki, hogy az előző két börzéhez hasonlóan a mostanin is sok munkakapcsolat jön létre.

AlbaRegia allasborze24 2

Székesfehérvár Önkormányzatát Lehrner Zsolt alpolgármester képviselte, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek és a kiállítóknak. Mint mondta, azért fontos ez a rendezvény, mert Székesfehérvár gazdasági erőcentrum, Magyarország egyik legmeghatározóbb ipari szereplője. A város heterogén, széles spektrumú gazdasággal rendelkezik, ahol széleskörű ismeretekre, sokféle szaktudásra van szükség. Nagy hangsúlyt helyeznek az oktatásra, a duális képzésre a technikumokban, a szakképző intézetekben és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az Állásbörze egy olyan fórum, ahol az új munka iránt érdeklődők, a váltani akarók és a munkát kínáló vállalatok közvetlenül, személyesen ismerhetik meg egymást.

(ÖKK, fotó: Varju Zoltán Mihály)