Ahogy a Salzburg, a Klagenfurt ellen is igen régen tudott meccset nyerni a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorong ligában, az ICEHL-ben. Hiába a Volán idei remeklése, a karintiai gárda a szombat esti évzárón is kibabrált a listavezetővel, 2-0-ra nyert és 4 pontra megközelítette az egy mérkőzéssel többet játszó riválist.

Némileg pozitív tényező, hogy a két csapat ezúttal komoly küzdelmet vívott egymással, nem volt olyan fölényes a vendégek sikere, mint a korábbi kettő (3-7, 1-7) ebben az idényben, sőt! A végletekig kiélezett meccset vívtak a felek, ami csak az utolsó percben egy üres kapus góllal dőlt el, miután Kiss Dávid vezetőedző kockáztatott és az egyenlítés érdekében lehívta Roy kapust, hogy csapata emberelőnyben, ugyanakkor üresen hagyott ketreccel a háta mögött támadjon.

Ahogy általában tízből nyolcszor lenni szokott, most sem jött be, nem jött össze az egalizálás, ellenben az újabb kapott góllal 0-1 helyett 0-2 lett a vége. Igazából ennek már nem volt jelentősége.

Az egész mérkőzés szinte végig kiegyenlített hokit hozott, az első néhány perc és középső játékrész eleje volt az, amikor egy hajszállal élesebb volt a Klagenfurt, a vezetést is ekkor, a 24. percben szerezte meg. A FAV19 sokat nyomott, próbálkozott, de a klagenfurti kapus, Dahm ihletett napot fogott ki és előtte a védelem is stabilan állt a lábán. A vendégsiker nem érdemtelen, de ezt a meccset a Volán is megnyerhette volna, a játékában benne volt a siker.

A KAC mellett egyébként a Salzburg is győzött, a Linz és a Bozen viszont kikapott a riválisok közül, így a fehérvári egylet előnye a tabellán az újévi folytatás előtt 4 pont a Klagenfurt, 6 a Salzburg és 10-10 pont a Linz-Bozen kettős előtt.

A Volán egy napot pihenhet, aztán újév napján 17.30-kor az Olimpija Ljubljanát fogadja. Azon a találkozón már egyértelműen a haza csapat lesz a favorit és az előny megtartása érdekében kötelező is lesz nyernie az ebben a szezonban nem túl acélos szlovén gárda ellen.

(Fotó: Soós Attila)