A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete „25 ÉV SZÖVETSÉGBEN – BIZTONSÁGBAN” elnevezéssel jubileumi kiállítást készített hazánk NATO csatlakozása 25. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Kodolányi János Egyetem, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ együttműködve nyitotta meg a Kodolányi János Egyetem Rákóczi utcai épületében. 

A NATO Brüsszeli Központ által támogatott kiállítás dokumentum értékű látványos fotókkal és azokat kiegészítő, a magyar tagságra vonatkozó információkkal mutatja be a csatlakozás folyamatának leglényegesebb mozzanatait és eseményeit, a NATO tag Magyarország – mindenekelőtt a Magyar Honvédség – kiemelkedő szerepvállalásait a tagságból eredő közös feladatok végrehajtásában, egyebek között a balkáni, közel-keleti és afganisztáni békefenntartó műveletekben, valamint a balti légtér szövetségi védelme érdekében teljesített szolgálatban.  Bemutatja a Magyarországon települő szövetségi intézményeket és szervezeteket, valamint azok fő tevékenységét. A kiállítás külön fejezete láttatja a Magyar Honvédség korszakos, átfogó modernizációs programja, a Zrínyi 2026 Haderőfejlesztési Program eredményeit, amelyekkel egy új minőségi szintre lép Magyarország hozzájárulása az euro-atlanti biztonság és együttműködés megvalósításához.

A kiállítást Prof. Dr. Csikány Tamás, a Kodolányi János Egyetem tudományos rektorhelyettese és Topor István ezredes, a NATO Erőket Integráló Elem parancsnoka nyitotta meg.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete a középiskolák erre jelentkező osztályai, csoportjai számára vezetett tárlatbemutatót és élményszerű interaktív programokat tart, amelyek segítik közelebb vinni a diákokhoz Magyarország nemzeti biztonságának jelentőségét és megértetni mindannyiunk közös felelősségét annak fenntartásában. A programokra jelentkezni a htbk.szfvar@googlemail.com címen és a +36 30 317 0180 telefonszámon lehet.

A „25 ÉV SZÖVETSÉGBEN – BIZTONSÁGBAN” kiállítás 2024. május 6-ig, hétköznap 09.00-16.00-ig látogatható a Kodolányi János Egyetem épületében (Székesfehérvár Rákóczi út 25.).