Többek között királyi kalandtúra, gyerekkoncertek és kézműves foglalkozások is várták vasárnap délelőtt és délután a Vízivárosi gyermeknap résztvevőit. A Zöldfa téren rendezett programon a család minden tagja jól érezhette magát.

Viziv gyermeknap24 2

Az új programot az Art Kulturális Egyesület találta ki, kifejezetten óvodásoknak és kisiskolásoknak. Gyermek és szülő együtt tud résztvenni a programon, ahol a szülő a mesélő szerepét kell, hogy eljátssza, merthogy egy kis mesét találtunk ki, ami alapján különböző játékos feladatokat kell megoldaniuk a gyerekeknek – mondta Pisch Norbert az Art Kulturális Egyesület vezetője.

A kalandtúra történte 1476-ba vezetett vissza, amikor Mátyás király feleségül kérte Aragóniai Beatrixot, és az ország legnagyobb méltóságaiból küldöttséget indított érte Nápolyba. Beatrix felkerekedett előkelő kíséretével, hogy Székesfehérváron részt vegyen a koronázási ceremónián. Azonban váratlan fordulatot vettek az események, ezért a gyerekek segítségére volt szükség, hogy együtt sikerüljön megoldani a nehéz helyzetet. A kalandtúrán a gyerekeket értékes ajándékok is várták.

Viziv gyermeknap24 3

A legkisebbek kipróbálhatták a kézműves sátrakat, a kavicsfestést, nemezelést és az óriásjátékokat is. Délután a Vízivárosi óvoda lépett fel a Zöldfa tér színpadán, utána pedig a Dalo-Lá-Szó adott interaktív élőzenés gyerekkoncertet. A napot a Mézengúzok zenekar koncertje és a királyi kalandtúra eredményhirdetése zárta.

Viziv gyermeknap24 4

A programok egyik fő partnere a FICSAK, a Fiatal Családosok Klubja volt, Patik Ferenc vezetésével. Az eseményen megjelent dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Molnár Tamás önkormányzati képviselő, környezetvédelmi és civil ügyekért felelős tanácsnok is.

(Fotó: Mátay Balázs)