A Litvániában megsérült Fiola nincs, a kisebb sérülése után ismét hadra fogható Kalmár Zsolt azonban ott van a meghívottak között a két utolsó Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretében. Marco Rossi szövetségi kapitány a Vidi ászán kívül további 24 játékos klubjának küldött kikérőt a Bulgária és Montenegro elleni találkozókra.

Az immár magyar-olasz tréner nincs könnyű helyzetben22, ugyanis a nemzeti együttes kulcsjátékosainak fele sérült és nem lehet ott a két sorsdöntő ütközeten: a leginkább fájó a védelem oszlopa, Willi Orban, valamint a legutóbbi 9 válogatott gólunkból hetet (a nyolcadikat éppen Orban jegyezte) szerző Sallai-Varga Barnabás duó hánya lesz.

Rajtuk kívül Schäfer és Fiola is stabil kezdő, ha éppen nem sérült és bevethető, de Kleinheisler is rutinos, sokszoros válogatott.

Sallai esetében egy nagyon halovány esély még van arra, hogy bevethető legyen, így őt is kikérte német klubjától Rossi, de nem sok sansz van arra, hogy bevethető legyen a két találkozón, amelyeken egyetlen pont elegendő lesz az Eb-szereplés kiharcolására.

Sallaiék hiányában ez nem lesz éppen könnyed fáklyásmenet, mert bár Rossi mindig ki tud valamit (valakit) találni, a keret és a lehetőségek nem túl mélyek, a hiányzók nélkül a válogatott nem ugyanaz, mint velük.

A keret tagjai november 13-án találkoznak Telkiben, 15-én utaznak el Plovdivba, ahol másnap magyar idő szerint 18 órakor lépnek pályára Bulgária ellen, november 19-én 15.00 órakor a Puskás Arénában pedig Montenegrót fogadja a csapat az idei év utolsó válogatott mérkőzésén.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Mocsi Attila (Rizespor)
Szalai Attila (TSG Hoffenheim)
Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpályások:

Bolla Bendegúz (Servette FC)
Kalmár Zsolt (Fehérvár FC)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Kerkez Milos (Bournemouth)
Nagy Ádám (AC Pisa)
Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC)
Nego Loic (Le Havre AC)
Styles Callum (Barnsley FC)
Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai)
Csoboth Kevin (Újpest FC)
Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
Németh András (Hamburger SV)
Szoboszlai Dominik (FC Liverpool)

(Fotó: MLSZ)