A Modern Városok Program keretében kapott forrásokból indulhat el a Barátság házának részleges felújítása és átalakítása – írta Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. „Erre az épületre is ráfér a renoválás, hiszen városunk kulturális, közösségi intézményei és civil szervezetei állandó helyhiánnyal küzdenek, ebben is jelenthet majd előrelépést a mostani beruházás.”

Az épület akadálymentesítik, új vizesblokkokat alakítanak ki a földszinten és a tetőtérben. Új lépcső is készül a tetőtérbe, valamint az épület tűzvédelmét is korszerűsítik.

Az energiahatékonyság javítása érdekében minden nyílászárót cserélnek az épületen és a felújításban érintett bő 1300 négyzetméter esztétikailag is megújul. A tetőtérben teljes átalakítással irodákat, tárgyalókat, irattárakat hoznak létre, ezek mellett pedig villamossági és épületgépészeti korszerűsítések is lesznek.

Mint a város polgármestere fogalmazott, „a Közgyűlés pénzügyi bizottságának döntése értelmében indulhat a beruházás, a szerződés aláírását követően pedig reményeim szerint gyorsan átveszi a kivitelező a munkaterületet.”