Második vereségét szenvedte el a Közép-európai Liga (KEL, MEVZA) alapszakaszának hatodik körében a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata. Dávid Zoltán alakulata a belázasodó és emiatt hiányzó kulcsember, Pesti Marcell nélkül nem tudott olyan eredményes lenni, mint vele szokott, az a 13-14 pontos átlag, amit ő hoz ebben az idényben, most nagyon hiányzott, ennek is köszönhető a 3-0-ás vereség az osztrák élcsapat, a házigazda SK Zadruga Aich/Dob ellen.

Mindhárom játszmában így is volt esélye a sikerre a székesfehérvári egyletnek, ám a végjátékban mindig az osztrákok voltak élesebbek, koncentráltabbak, így be is húzták mind a hármat, ezzel együtt a meccset 3-0-ra. Hozzá kell tenni, az SK Zadruga Aich/Dob szekerét éppen egy magyar légiósa, válogatottunk kapitánya, Horváth Kristóf húzta a maga 9 pontjával, igen eredményesen, míg mellette a mezőny legeredményesebbje, a 16 pontos, 20 éves kubai szélső ütő, Bryan Camino, aki az egyik legnagyobb Európában játszó nemzetközi tehetség. Ha őt és Horváthot kivennénk az osztrák gárdából, klasszisokkal gyengébb volna. Az Aich/Dob kezdőcsapatának tagja volt még egy másik magyar, az 1 pontot szerző Szabó Alpár.

A kék-fehérek oldalán Koci 16 pontot „kalapált” össze, de a Pestit helyettesítő Boa sem kell, hogy szégyenkezzen 8 pontja miatt, mint ahogy Ambrus 7 egysége és Janke 6 pontja sem kevés, ám utóbbi esetében is jóval többhöz szoktunk hozzá, az átlagos 11-12 pont most nem jött, pedig – főleg Pesti távollétében – kellett volna.

A vereség ellenére maradt a 3. helyen a tabellán a Loki, de mögötte 3 csapat is feltorlódott, így a maradék három mérkőzéséből kettőt meg kell nyernie, ha ott szeretne lenni – márpedig ott szeretne – a tavaszi Final Fourban.

Szerda este újabb meccs vár a nagyon fáradt MÁV Előrére. 19 órakor az eddigi öt találkozóján négy vereséget szenvedő horvát Mladost Ribola Kastela lesz az ellenfele. Nincs mese, ezt a gárdát fáradtabban és Pesti nélkül is le kell győznie, különben könnyen elúszhat a négyes döntő.