A Király sori fűtőerőműben kaptak helyet Székesfehérvár királyi óriásbábjai, melyeket testközelből ismerhetnek meg az érdeklődők június 8-án és 15-én, csütörtöki napokon 17.00 órai kezdettel. A programon bárki kipróbálhatja a történelmi alakok mozgatását is. Regisztrálni a Tourinform Iroda weboldalán lehet.

Nem mindennapi élményt tartogat a Tourinform Iroda legújabb programja, amely egykori uralkodóink és a város ipartörténetének izgalmas találkozása lesz. A SZÉPHŐ Zrt. Király sor 1. szám alatti fűtőerőművében helyezték el a város 23 királyi óriásbábját, melyeket a csütörtöki programon testközelből ismerhetnek meg a résztvevők. Számos érdekességet tudhatnak meg a bábok elkészítéséről, mozgatásuk kulisszatitkairól, sőt, maguk is kipróbálhatják a mozgatást. Közben megismerhetik az ipari műemlék jelentőségű erőmű épületét, a kazánokat, az irányítópultot, és sok érdekességet megtudhatnak az egykori turbinacsarnokról is.

A mintegy 1 – 1,5 óra időtartamú, vezetett program 2023. június 8-án és 15-én, csütörtöki napokon 17.00 órakor kezdődik, a találkozó a SZÉPHŐ bejárata előtt, a Király sor 1. szám alatt lesz. A részvételi díj 1500 Ft/fő. Szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt!

(ÖKK)