Díszes galambok, baromfik, papagájok, egzóták és különleges nyulak több mint 500 példányát láthatják az érdeklődők hétvégén a Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban. A V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének hagyományos, évkezdő kiállítása pénteken a bírálattal elkezdődött, szombaton és vasárnap pedig a nagyközönség számára is látogatható.

Hosszúcsőrű keringő, szolnoki keringő, afrikai sirályka, magyar posta – íme néhány különleges galambfajta, melyek felvonulnak a hétvégi kiállításon. Új bemutatkozóként, először jelenik meg Fehérváron a kakasdi székely begyes fajta, de láthatjuk a kifejezetten székesfehérvári tenyésztésű bukógalamb több mint 60 példányát is. Megnézhetjük az óriásnyulakat is, melyeket Székesfehérváron és Szegeden tenyésztettek ki; a kifejlett állatok súlya 5 és fél – 7 kilogramm között mozog. Láthatunk többek között egy anyaállatot és nyolc kicsinyét is.

A seregszemlén 77 tenyésztő mutatja be munkájának eredményét. Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, a szervezetük többségében Fejér megyei tagokat fog össze, de jöttek tenyésztők Győr és a Balaton környékéről, Pápáról, Nagydorogról is. A rendezvények átjárhatóságával, bemutatkozási lehetőséggel segítik egymást az együttműködő állattenyésztő egyesületek.

A kiállítás remek hétvégi kikapcsolódást ígér minden korosztálynak, így érdemes lesz ellátogatni a Volán Sportcsarnokba. Január 13-án, szombaton 8.00 és 18.00 óra között, míg vasárnap 8.00 és 14.00 óra között várják a látogatókat. A kiállítás 1.000 forintos belépőjegy váltásával látogatható. A 15 éves korhatár alatti gyermekek, valamint a kisgyermek(ek)kel érkezők közül egy kísérő ingyenes belépésre jogosult.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)