Gyereknapra és piknikre várja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) a városrészben élő családokat május 25-én, szombaton a Kisfaludi Közösségi Házba és a sportpályára. Az egész napos ingyenes programkavalkádban játékok, arcfestés, zenés-mesés színpadi műsor és szórakoztató koncertek kaptak helyet.

Május utolsó szombatján délelőtt tíz és este nyolc óra között rengeteg programot kínál a kisfaludiaknak az SZKKK. Délelőtt tíz órakor a színpadi programok a Pitypang zenekar családi koncertjével kezdődnek: a népszerű muzsikusok táncba és közös éneklésre hívják a gyerekeket. Tizenegy órakor a legkisebbeknek és szüleiknek Ringató foglalkozással készül Horváth Irma, hogy a zenei nevelést minél hamarabb elkezdjék a családok. Ugyanekkor kezdődik a sportpályán az Extreme Bike Show és a Bringasuli – ez a nagyobb gyerekeknek és felnőttnek szóló izgalmas program lesz.

A délutáni színpadi programot három órakor a Lélekmadár című, az elfogadásról szóló interaktív családi előadás indítja. Négykor Bíró Csongor Vitéz ének-gitár produkcióval érkezik a színpadra, tőle magyar és külföldi slágereket hallhat majd a közönség. Ötkor a Vörösmarty Színház művészei, Váradi Eszter Sára és Keller János veszik birtokba a színpadot, ők örökzöldekkel és operettslágerekkel szórakoztatják majd a közönséget. A sportpályán hat órakor a Hórihorgas Hujákolók gólyalábas előadása zárja a gyerekprogramokat, vidám hangulattal útnak indítva a gyerekeket. A rendezvényt este hét órakor a Coco Loco zenekar egy igazi, hamisítatlan latin fiesta partyval zárja.

A nap folyamán délelőtt tíz és délután öt óra között a közösségi házban és környékén varázslatos cirkuszi akadémia, ugrálóvár és óriásbuborék-játszó várja a gyerekeket, de lesz lehetőség arcfestésre, homokkép készítésére és ólomkatona-öntésre is.

A rendezvény ingyenes.

(SZKKK)