A Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonák emléke előtt tisztelegtek több székesfehérvári temetőben pénteken. A megemlékezések vasárnap délben, hagyományosan a Hősök terén zárulnak.

Május utolsó vasárnapján van a Hősök Napja, amikor azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik életüket áldozták Magyarországért. Az alkalom tiszteletére Székesfehérváron több helyszínen tartottak néma koszorúzást pénteken.

A megemlékezések az Óvodai utcai Izraelita temetőben kezdődtek, ahol Földi Zoltán önkormányzati képviselő és Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke koszorúzott.

A Rác temetőben Szigli István önkormányzati képviselő és Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke helyezték el az emlékezés virágait.

A Hosszútemetőben dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő és Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke hajtottak fejet a hősök előtt.

HosokNapja24 2

A Szentlélek katonatemető magyar keresztjénél Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Dancs Norbert, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának vezetője emlékezett koszorúzással a hősökre.

A pénteki események a Vásárhelyi úti Repülős és Ejtőernyős emlékműveknél zárultak, ahol Brájer Éva önkormányzati képviselő, Viza Attila közbiztonsági tanácsnok és Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke koszorúztak.

A Hősök Napja alkalmából koszorúelhelyezésre kerül sor május 28-án, vasárnap 12 órakor a székesfehérvári Hősök terén, a Fekvő katona I. világháborús emlékművénél a háborúkban elesett magyar katonák és civil áldozatok emlékének tiszteletére.

(ÖKK, fotó: Kiss László)