Múzeumpedagógiai foglalkozások indulnak a Koronázó Bazilika Látogatóközpontban. Az iskolások megismerhetik a középkori mérőegységeket, a Koronázó Bazilika történetét vagy a középkori koronázások menetét. Bejelentkezni a bejelentkezes@szikm.hu címen tudnak az érdeklődő pedagógusok.

Megkezdődnek a múzeumpedagógiai foglalkozások a tavaly megnyílt Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontban. A Szent István Király Múzeum 13. kiállítóhelye ad helyet a Solium Regni – Az ország trónusa tárlatnak, ahol a Magyar Királyság egykori koronázó templomának fennmaradt kőfaragvány-töredékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az iskolások számára most ezen a helyszínen is elindulnak a múzeumpedagógiai foglalkozások. Általános és középiskolásoknak egyaránt hirdetnek programot a Múzeum szakemberei. Alsó tagozatosokat várnak a Bakarasz és hüvelyk 45 perces foglalkozásra, ahol a korabeli mértékegységeket ismerhetik meg, míg 3-8. osztályosoknak szól a Hogyan születik egy királyság?, ami a középkori koronázásokról, a Koronázó Bazilika építéséről szól. A középiskolás korosztály az Ezek a kövek templomot is láttak foglalkozáson ismerhetik meg a Koronázó Bazilika történetét, és interaktív tárlatvezetésen is felfedezhetik a páratlan leletanyagot.

Az érdeklődő pedagógusok jelentkezését a bejelentkezes@szikm.hu címen várják a Múzeum kollégái. A foglalkozásokon való részvételre keddtől péntekig 10 és 16 óra között van lehetőség, előzetes időpont-egyeztetés alapján.

(ÖKK)